Moa Waern

INSTRUKTÖR & HUNDPSYKOLOG MOA WAERN


Mitt namn är Moa Waern, och mitt hundintresse har varit stort ända sedan jag som 12-åring var med och hämtade hem familjens första hund, en fd. gatuhund från Spanien, Malou, som tyvärr somnade in förra året, ca. 13år gammal.
Blandrasen Dobby blev min första helt egna hund, och med honom växte intresset sig större. Dobby hade redan från början stora problem med både andra hundar, människor, rädslor, med mera. Dobby fick mig att vilja lära mig mer om hundars beteenden för att kunna förstå honom bättre, och förra året (2011) slutförde jag min utbildning till hundinstruktör via Hundens Hus, och nu (2012) är jag under utbildning till hundpsykolog för att ytterliggare kunna fördjupa min kunskap i hundens beteende.
Nu bor jag i villa i hallsberg med sambo, golden retrivern Astra, 4år, Kia, 2.5år och cavalieren Freddie, 2.5år. Alla tre tränas och tävlas aktivt i bland annat freestyle, rallylydnad och lydnad. Det händer att dom ibland också får vara medhjälpare och visningshund på kurser och problemhundsutredningar!

I mitt arbete som instruktör/hundpsykolog så tycker jag att det är viktigt att alla känner sig sedda och trivs bra på kurs. Kurser och träningar anpassas därför efter de olika hundarnas behov och ägarens önskemål. Träning sker på ett positivt sätt med fokus på motivation och bakomliggande orsaker till hundens beteende. Jag brinner mycket för teori och förståelse, men inlärning, aktivering, praktisk träning och problemlösning är också stora intressanta delar i hundägandet!

Att äga hund ska vara roligt, att leva med hund ska vara roligt, att träna med hund ska vara roligt. Välkommen till HundGlädje!

Utbildning

Hundinstruktör - Hundens Hus 2010/2011
Innehållande bland annat: grunderna i etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, metodik, inlärningspsykologi, klickerträning, valpens träning och inomhusträning, aktivering, stress, hundens behov, mat, hälsovård, sjukdomar, pedagogik, psykologi.
Rallylydnads instruktör - Hundskolan i Skövde 2012
Hundpsykolog - Hundskolan i Skövde 2012/2013
Innefattar 225 timmar innehållande bland annat: Valputveckling, Fysiska orsaker bakom problem, Metodik, Fallbeskrivningar, Analysmetoder, Aktiveringens + och -, Kundvård- Läsa hund- "Rasproblem"- Psykologi, Eget fördjupningsarbete, Kunskapstest – både praktiskt och teoretiskt prov.
Föreläsning Runar Naess 2012 - Din hund är en varg, men vem är du?
Föreläsning Kenth Svartberg 2013
Freestyle instruktör - Anita Axelsson, SHFK 2015


© Moa Waern Besökare: | Idag: | Online: | Företaget innehar F-skattsedel